Egy hang a tömegből

Egy hang a tömegből

Judit, Laura és Evelin avagy a görcsös igyekezet diszkrét bája

2024. szeptember 26. - Külvárosilány

Az exnői közül most Vogel Evelin adott interjút Magyar Péterről.

Bevallom, én valahogy úgy vagyok ezzel az egésszel, mint a gyógyszerreklámokkal meg a Brüsszelezős plakátokkal. Értem én, hogy mi a cél, nade minek még egy?
Az első botrány fecskék még mindenből ütöttek. Hetekig röhögtünk a Szájer féle ereszes balhén, csámcsogtunk a Borkai féle szexvideón vagy dühöngtünk a „vak komondoros” Balogh Józsefen, de azóta már annyi víz lefolyt a Dunán, a mi ingerküszöbünket meg annyira az egekbe tolták, hogy egy családon belüli újabb perpatvarra már szemünk se rebben.

Magyar Péter most a reménysugár. Tökös, fiatal, jóképű, tipikus falu bikája típus, aki jelenleg a reményhozó, az új messiás szerepét tölti be. És ez már bőven elég ahhoz, hogy a magyar emberek nagy része a tenyeréből egyen. A híveit alapvetően két csoportra lehet osztani. Vannak az elvakult fanatikusok, akik még akkor sem hinnének a bűnösségében, ha a szemük előtt történne meg az a verbális erőszak és lelki terror, amiről Varga Judit vagy Vogel Evelin beszélt. Nekik aztán teljesen mindegy, csak kerüljön végre hatalomra. Vállukra emelve cipelnék be a Parlamentbe akkor is, ha az orruk előtt verné félholtra az épp akkor aktuális oldalbordáját. Meg vannak a mérsékeltek, akik ugyan tisztában vannak vele, hogy Péter valószínűleg egy dúvad, de azt is tudják, hogy a kedvesen mosolygó, szelíd bölcsész típusokból maximum marionettbábként rángatott főpolgármester lehet itthon, de komoly, rendszerváltó politikus biztos nem. Na ők pontosan tudják, hogy Péter sem lesz jobb a Deákné vásznánál, ő ugyanúgy lopni, csalni és hazudni fog, mint az összes többi politikus, csak abban reménykednek, hogy ő majd kevesebbet és nem olyan nyíltan, mint a mostaniak. Nekik tök mindegy, hogy Magyar Péter, Márki-Zay Péter vagy akárki más kerül épp hatalomra, csak végre valaki takarítsa már el az egész Fideszes bagázst. Ők mindig ahhoz a megfelelő mértékben mérsékelt, szélsőségektől mentes politikushoz húznak, aki a leghatékonyabban lép fel a jelenlegi kormány ellen és nem a Gyurcsány. Nekik meg azért tök mindegy, mert a távlati céljaik érdekében képesek felülemelkedni minden morális problémán.

Tetszik vagy sem, a magyar ember nem ugrik a családon belüli erőszakra. Az valahogy itthon annyira természetes része az életünknek, mint a levegővétel. Valószínűleg minden családban van egy olyan ős, akiről mindenki tudta ugyan, hogy néhanap eljárt a keze, de különben meg olyan dolgos, csendes, a légynek sem ártó ember volt. És még a humora is milyen jó volt. Abba a pár pofonba meg még nem halt bele senki. Legalábbis ideális esetben. Namármost, ha a fizikai erőszakra az emberek minimum fele ilyen blazírt lazasággal reagál, akkor vajon mit lépnek a verbális agresszióra, ahol még „vér se folyik”. Elmondom: semmit. És ez borzalmas.

Azt is el kell ismerni, a Magyar Péter lejáratására előrángatott hölgyekkel nem volt szerencséje a propaganda gépezetnek. Nem tudom valóban a Rogán művek újabb csodafegyverét tisztelhetjük -e Evelinben, vagy egy sima „bátor önkéntest” mindenesetre szegény lánynak még engem sem sikerült meggyőznie, pedig alapvetően az ilyen szitukban mindig a nő mellé szoktam állni. De ez már nekem is sok volt. Mert ugye első körön volt Varga Judit, aki készséggel elismerte, hogy megütötte Magyar Pétert, méghozzá Hajdú Péter Frizbi című bulvárműsorában, amibe még egy olyan jóérzésű, önbecsüléssel rendelkező átlagember se tenné be a lábát, mint amilyen én vagyok, szóval egy magára valamit is adó komoly politikusnak sem kéne. Aztán jött Ádám Laura, aki elmesélte, hogy Magyar a két és fél hét levelezéses ismeretségük utáni első randijukon erőszakkal akarta szexre kényszeríteni őt egy zempléni luxusszálloda szobájában. Ugye nem kell elmagyaráznom, ez miért gáz, még akkor is, ha Magyar Péter valóban megtette azt, amivel Laura vádolja. Valószínűleg az őt csatasorba állító emberek is rájöttek, Laura hatalmas hiba volt a mátrixban, mert szegény lány úgy tűnt el a nyilvánosság elől, mint szürke szamár a ködben. Aztán most megjelent Evelin is, akitől megtudhattuk, az egész Magyar Péter jelenségért egyetlen ember tehető felelőssé, méghozzá ő. Mert ez a szerencsétlen Péter gyerek, ez a kapcsolati háló nélküli elveszett lélek még az első híveit is csak az ő áldásos közreműködése révén tudta összevadászni. Mert ennek fogalma se volt róla mit akar, még komoly céljai se voltak az általa kirobbantott botránnyal. Evelin folyamatos öntömjénezése olyan szintű ellenszenvet váltott ki minden értelmesen gondolkodó emberből, főleg miután kiderült, hogy a bántalmazások ellenére kitartott az őt állítólag mindvégig eltartó Magyar Péter mellet sőt, még a gyerekét is belerángatta az egészbe, ami visszafelé sütötte el a fegyvert. Mióta egy zsarolási vád is előkerült, azóta meg végképp hiteltelen az egész sztori.

Magyar Péter a jelenlegi Magyarországon nem egy személy, hanem egy vallás. Hívei vakon követik, ellenfelei tűzzel-vassal próbálnak küzdeni ellene, az a pár közömbös meg, aki idáig magasról tett rá, az ezután is azt fogja tenni. Szóval az ő lejáratásához nem elég pár exbarátnőt előrángatni. Az ő megsemmisítéséhez sokkal komolyabb dolgok kellenének, de ahhoz a propaganda gépezetnek bőven felül kéne emelkednie az egyszavas üzenetek és Brüsszelezős - migránsozós plakátok színvonalán

A bejegyzés trackback címe:

https://egyhangatomegbol.blog.hu/api/trackback/id/tr9918501018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása